Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на двигател на 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на двигател на 146

Колеги питането ми е дали може да сложа двигател от 156 2.0 . Стария беше 1.4 T-spark , но даде фера и евентуално искам да го сменя

За моженето - може. Проблема е, че трябва да смениш еку, дебитомер, тн. Ще има и интервенции по инсталацията. Скоростите също. Прецени си дали си заслужава, защото няма да излезе хич евтино.
    Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
    Fiat Brava JTD

Comment

А някой добър майстор в Пловдив да знаете с който да се посъветвам и да ми свърши качествено работата

Comment

Махни 146-цата и си купи 156 2.0. Ще ти излезе по-евтино и ще караш кола от по-висок клас.
        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Единият вариянт е да си вземеш направо някое КуВе в движение...гледам, че вървят на безценица. Другият вариянт е да си намериш донор от който да си вземеш чарковете. Само гледай да не се наденеш на некой гробник дето хем да се набуташ с пари, хем да не може да го подкараш. Третият вариянт е, 2ка турбо...Така и така ще влизаш в джаза
          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Като човек, който е сменял по-слаб с по-мощен мотор и то на 2 различни коли, ще ти кажа, че в твоя случай тази манипулация не си струва. Просто финансово би било неизгодно. Читав 2.0 T.S. + електрониката ще намериш трудно за по-малко от 1000 лева, а ще ти трябват и скоростна кутия, полуоски, маховик, съединител и т.н., които са ти още 400-500 лева минимум. Като сложим и 400-500 лева труд за да се събере всичко това в коша ти и се получават около 2000 лева грубо. След което ще трябва да обслужиш мотора основно и да се справиш с дребните дефекти, които съпътстват всяка подобна намеса по един автомобил.
            Първата кола, която си купих беше 145, а втората 156 и от личен опит мога да кажа, че разликата между двете е огромна, затова сам прецени струва ли си да дадеш минимум 2000 лева за твоята 146 при положение, че хубава 156-ца 2.0 T.S. може да се намери за около 3000 лева.
            Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
            Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

1,4 тс го смених с 2,0 тс. За 1000 лв точно в донора останаха само амортисьорите предните да висят свободно,голите рогове с 2 калника и казанчето за хидравликата с камбаната. Взех окабеляването цялото, някои неща от интериора които ми трябваха заедно с предния капак и броня. Двигателя се монтира и обслужи напълно, като тотала дойде на 1800 лв (само вариатора не е сменен ) !!! За 1000 лв само двигател ще се вземе 2,0 турбо или 2,5-3,0. Лично за мен си заслухаваже цялата гимнастига. Да уточня, че това стана преди 3 години, сега вече тези двигатели са още по обезценени.

Както и че вече има 145/6 2,0 тс за по 1200-1500 лв
              Last edited by spellmaste; d.m.y г., 00:03.

Comment

Точно цялата разправия да насаждаш мотор, който си го има серийно в това купе не ми се нрави. Щом иска 2.0, значи иска колата да върви повече. Тъй, като не говорим за тунинг проект, аз бих сложил 2/16 турбо от купе, един ремап и толкоз. Ще излезе по-скъпо от 2тс при всички положения, но и ще върви доста повече. В противен случай да разкара колата и да си намери една ти-ка. Ако разкара неговата на части ще доплати по-малко за ти-ката спрямо насаждането.
                Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Fiat Brava JTD

Comment

И 2.0 16вТ и 2.0 20вТ са си кажи речи дефицитни и не е като да се препъваме в тях, иначе не е лоша идея, стига да е заделил поне едни 2-3 бона за проектчето
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Честно казано 2-3 бона са за никъде, особено ако не си я прави сам. И после като го насади турбалана и му умалее за 1-2 седмици, почва още по-големия филм
                    Jet Black E46 M3
                    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

Е аз за това казвам само един ремап и да не го пипа повече. Иначе филма става съвсем страшен. 2.0тс ще излезе по-евтино, но пак ще се насаждат един куп неща около мотора. Струва ми се безмислено вместо да вземе готова.

Fiat Brava JTD

Comment

Мисля че става въпрос за кола която да се кара всеки ден, пък разликата в разхода от 1,4 до 2,0 е 1л. Турбо двигателите за които му говорите вадят колата от ежедневния ритъм, непрактично е откум разходи (всякакви). 2,0 тс с газчица и да си се вози, дреме му на шапката за турбини, маховици, съединители ,налягания както и разход гориво. Обясняваме тези работи, защото е писал за смяна на двигател, а не каква е цената на TI или QV, за които в момента за 2к взимаш приличен екземпляр и е точно колкото да си метнеш друг двигател. Всъщност остава само въпроса доколко иска човек да запази своята кола, пък ние алфистите сме склонни на извращения

Comment

Съгласен съм за всичко! Освен че за 2к взимаш Ку Ве или Ти Ай за в добро състояние.... тва е като ГТВ за 1800лв ... Ако има дайте оферти на Л.С.
                          Ку Ве се търси

Comment

Аз пък за разхода(на бензин) изобщо не съм съгласен. Ако може да си позволиш да караш 2.0TS като ежедневка, ще можеш и 2.0 16VT. Купето като беше с 1.8-цата харчеше повече от турбото, както градско, така и извънградско... Да не говориме колко по-евтино е и обслужването на 16VT, спрямо TS-ка. Но да намериш читав турбо донор тук ми се вижда невъзможно. И като сложиш цената за донора, частите за обслужване на мотора, смяна на окачване, спирачки и т.н., пари за труд и сметката става доста дебела. За това най-добре я хвърли тая кола за части и си купи нещо, което те удовлетворява като разход/вървеж. Хем по-малко нерви, хем по-евтино
                            Jet Black E46 M3
                            ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                            Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

Working...
                            X